La france eller England?

Helt nytt och jätte spännande!
Jag känner mig grymt lockad av denna gömda ide som länge legat i mitt bakhuvud.
Familj på familj hör av sig och jag känner att snart kommer jag någonvart.
Jag kan sitta på ett plan om en vecka!

Och nu tänker säkert många, men Tove, dumt och förhastat!
Men nej jag tror inte det! Jag har velat åka nånstans själv under en längre tid. Till ett ställe där ingen känner mig, och där jag känner ingen! Dessutom får jag plugga språk om jag åker med, känns jätte kul!
Konstigt att jag som för 1½ års sen trodde att jag aldrig i hela mitt liv skulle sätta mig i skolbänken igen är så otroligt sugen på det. Jag ska t o m söka stipendium för USA nästa höst. Jag vill dit och plugga ett år! CRAZY!
Men jag är så otroligt sugen på att ta mig an världen helt på egen hand. Självklart med ett handtag från andra, men jag vill klara av det hela själv. Jag vill ta mig an saker jag aldrig trodde jag skulle känna för. Äntligen kanske det tar fart igen, livet kanske får en kickstart och sen kommer det bara vara en enda lågn resa!

Jag känner mig bara riktigt inspirerad till att göra saker, och just nu är jag underbart sugen på England, London.
Vi får se var det tar mig.

Tove

Frågetecken

Jag blir galen.
Jag har börjat tvivla på allt som har med Oslo att göra.
Allt känns hopplöst, att bara åka och inte veta varken hur när eller var. Inget jobb, ingen lägenhet, utan allt måste ordnas då där nu.
Börjat fundera på att stanna hemma i Sundsvall precis som förra hösten. Skaffa ett bra jobb och en egen lägenhet och kanske vara kvar och bara spara pengar i 6 månader?
Eller, jag har blivit jätte sugen på aupair i tex London. Hittat jätte härliga familjer!
Det finns alldeles för mycket ideer och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Jag behöver någon som tar tag i mig lite och förklarar dags läget. Jag måste ringa ned till vännerna i Oslo och kolla läget. För jag har inte allt för mycket tid att leka med. Eller jo, egentligen har jag väl det?

Men tänk att få glida runt i London, leka lite med ungarna, shoppa lite och bara skapa ett helt nytt liv i några månader.
Bilden som dyker upp i mitt huvud känns lockande.

Lägg fram en plan åt mig?

Love

Tillbaka

Igår vaknade jag på en madrass hemma hos Hanna efter en natt med underbar sömn.
Det var dags att kliva upp, packa ihop och ta tåget hem igen.
Helgen har varit trevlig, men nu dröjer det inte längre än nån vecka innan jag är tillbaka igen.
Om en vecka lämnar jag Åre by för ett tag, och jag har igen aning om när jag kommer tillbaka.Det kan vara så snart som inom några veckor. Det beror helt på hur Oslo artar sig!

Nu är det dags för lunch på Loket med Merike. Sen jobb, och ikväll, girlsnight!

Puss

Nu sätter jag ett ansikte på namnet

Här kommer han. Han jag pratat vitt och brett om. Han jag saknat.
Och nu får äntligen ni som undrat över honom se han. Mike.


1. Kvällen vi träffades


2. Annas birthday party


3. Han har fått mig att inse att nu var det dags att sluta spela svår

Misär

Jag var nere i mycket god tid vid tågstationen i morse. Gick in på banhof för att få i mig lite frulle och för att köpa med lunch till resan hem. När klockan är 5 i 11 underade jag varför tåget inte rullat in på perrongen ännu, det kunde ju inte vara så försenat från trondheim? 1 minut i 11 när det endast var två minuter kvar till tågets avgång och det ändå inte rullat förbi fiket och in bredvid stationshuset tog jag mina grejer och skulle gå ut, och där, där rullar tåget iväg....... Det har alltså inte kommit från trondheim som alltid annars OCH det går 2 min före avgångstid. Och jag vet, jag var grymt sent ute, men jag hade ju suttit på det där tåget om det som enligt tabell gått 11.01. Jag stor bredvid och kollade på när mitt tåg hem rullade utan mig.
Jag fick springa upp på turistbyrån för att boka om biljetten, men ringde Sj och undrade hur jag skulle göra. En sur jävel medelade att även fast jag hade ombokningsbar så kunde jag inte boka om även fast tåget gått tidigare än utsatt. Så då bad jag henne boka om biljetten från Östersund iaf, men nej fick jag barsk till svar, det var "samma biljett" fast ett annat tåg, så det gick inte för sig. Vad hände med att kunden alltid har rätt?
Skit i helvete,  det bara att punga ut för en ny biljett, en resa som dessutom skulle ta 6h och 50 min. SUCK!

Så nu sitter jag här på tågstationen i östersund, efter 2 bussbyten. 2 bussbyten för den korta vägen från Åre till Östersund, det är ett skämt!
Jaja, resan startade 12.10 och vid 19 tiden får jag äntligen kliva av på Västra station hemma och gå ut på middag med mami! Och sen ska jag bara vara med min kära. Och imorgon är det kalajs för farsgubben!

Nu ska jag dona på lite, köpa Stoffes efterlängtade bok som jag sprang på här på pockethyllan och vid kvart i 4 ta tåget till kära Sundsvall.

Tove

Trygghet

Imorgon bär det av för 2 dagar, 2 ½ om vi ska vara petig.
Med ett konto som är uppdaterat och famnar som väntar på mig känner jag mig trygg och glad.

Dagen har spenderats på byn med Anna och Gabbi. Nya byxor och en mysig lunch på gamla sport hotel.
Nu väntar ICA, måste handla lite, sedan ska jag springa förbi en butik och köpa en lampa åt mamma.Sedan väntar jobb i 4 ½ timma. Efter det blir det städning och tvättning och packning hemma, för att kliva upp i lagom tid imrogon för att fräscha upp mig och komma iväg till tåget.

Nu är det inte lång tid kvar tills en ny del av mitt liv kommer, och jag vet inte än var det leder. Men tankarna har hamnat på utbildning i USA eller mode i Paris. Men först en resa!

Vi ses imorgon älskade!

Tove

Hektiskt

Den senaste tiden har varit rätt fullsmockad, och det ser inte bättre ut framöver..
Men just här i några dagar är det rätt lungt, MF som är jobbet så allt för mycket slit blir det inte. Men att utnyttja dagen på allra bästa sätt är fortfarande ett mysterium, jag har börjat komma ihåg hur skönt det är att sova länge...

Vi donar på iaf, och det är skönt med kvällpromenader. Det börjat bli allt kyligare ute och det känns att hösten faktiskt redan är påväg? men det talas ju om en ytterligare värmevåg... vi får väl se!

På torsdag morgon beger jag mig för ett stund till sundsvall, pappa ska på fredag ha 50 års kalas och ville sågärna att jag skulle komma och vara med! Man tackar ju inte nej till en betald resa och fest!;)
Åker tillbaka till hem på lördag redan, men sen dröjer det inte länge innan det är dags för mig att flytta härifrån.. Och det är med blandade känslor! Ska bli skönt att komma till ny stad, men samtidigt tråkigt att lämna det lilla livet här. Jag kommer att sakna det, och blir längtan för stor så är det inte värre än att jag kan ta mitt pick och pack och flytta tillbaka i vinter.

Kommer iallafall befinna mig i Sundsvall från och med den 31 augusti ser det ut som, och stanna i 1-2 veckor. För att ta igen förlorad tid, återigen!


I brist på sin nästa får man älska sig själv.

Tove

Festen, Helgen, Vännen

Under fredagen repade jag mig väl med lite käk och Carro som dök upp vid 5-6 tiden!
Massa snick snack, bara hon och jag fram till ca halv 10 då de andra började ramla in!
Jag Carro Anna Gabbi Simon Oscar Stoffe Ylva Tora och Johanna sök äntligen upp senare!
Pepp pepp pepp, och till slut insåg vi att vi skulle missa spelningen, så vi drog på oss skor och jackor och gick språngmarsch mot timmerstugan. Vissa av oss hann se en låg vissa av oss spenderade tid med att klättra över susarbäcken. Haha!

Väl där så var det knökat och ett jävla drag! Vi dansade, carro dansade på borden och vid kvällens slut tog jag ett äventyr upp bland boxarna i slope stylen. Farligt och kaaaaaaalllllltttttt men roligt!
Natten spenderade jag med att undra var alla andra tagit vägen och var min kära vän Johanna befann sig.
Carro kom inramlandes vid 9 tiden lite lätt flinande.
Vid halv 2 tiden mötte jag upp Johanna nere på loket, hon hade snott en säng och sovit som en prinsessa medan jag hade legat halva morgonen och undrat vafan hon kunde va...

På lördagvkväll kom mami och vi lagade middag och Johanna peppade (försökte iaf) upp mig till party med lite vin och skitsnack. Så vi begav oss ned på Werséns och stannade till stägning. Sådär med folk, mycket kids och några överdriva göteborgare. Men också en del nya tillskott till byn som ställde en miljon frågor... om ALLT!

Helgen har varit bra, omtumlande, kul, och nu är jag trött! trött trött trött..
Mami och jag ska kila på byn och ta en sväng till nultjärn. Antagligen en lunch på loket med, eller kanske bageriet för omväxklings skull?

Puss


Parteeey!

Yes, ikväll smäller det rejäält!
Massa som kommit upp och supersci spelar ikväll, galet!

Stoffe plingade halv 9 imorse på dörren, halvt döende, men äntligen tillbaka.
Carro dyker upp snart och sen förhoppningsvis Jay.
Den här kvällen har vi sett ifram emot länge nu, och det kan inte bli ett misslyckande. Det är em omöjlighet!

Annars?
Idag är jag döende trött men tänkte få i mig lite käk + en överdos vitaminer så ska det här sluta väl.
Appropå allt annat? Det funkar mer än väl!

Kommer väl komma med en mil långt inlägg nästa gång om kvällens kommande bravader.

Puss

Tove

Adjö kära du

Somehow I'm still alive inside
You took my breath but I survived
I don't know how but I don't even care


Skrivet svart på vitt. Nu blir allt okej! Jag kommer att tänka på dig i mina gamla dagar när jag ska återberätta mina resor runt om i världen för mina barnbarn!:)

Stor puss!!!!!

På tok för ärlig...

Ibland känns det som om jag tappat talet.
Den förut alltid så pladdriga mun öppnar sig mer sällan i onödan.
Det känns som om jag famlar runt, letar efter mig och nästa del av mitt liv.
Allt är svårt att sätta ord på och jag hittar ingen direkt väg ut, eller in för den delen.

jag vill sätta namn på ansikten som dyker upp, men kan inte förmå mig att ta kontakt.
När blev jag rädd?
Jag satt inte efternamn på Mike.
Klart han nämnde det en eller två gånger men jag lagrade det aldrig. Kanske för att han inte skulle komma för nära inpå eller bli för verklig. Jag visst ju såväl att han bara skulle vara där en kort period. Bara så länge jag valde att stanna hos honom...
Kanske jag börjat undvika verkligheten, för att där finns allt komplicerat. Där finns alla lagar svart på vitt samt oskrivna.
Men den är samtidigt svårt att undvika, när man levet mitt upp i den. Och ibland bankar den hårt på dörren.

Det är dags att släppa in den och göra något åt den nu.

Kärlek

Vad hände?

Senaste två veckorna har varit sega, underbara, tröttsamma, tråkiga och roliga.
Jag har tappat bort mig själv en aning men tänker snabbt komma tillbaka i spåret.
Jag saknar den lilla sommar ledighet jag fick. Jag saknar mina nära och kära, att tummla runt i allt och ingenting.
Men i fredags tog jag mig friheten till att göra det, sprang från jobbet och hem, bytte snabbt om och fräschade upp mig sedan kastade jag mig på tåget till östersund och fick en kväll med lasse och en del av som jag som mest tycker om.
Tack!

Just nu genomgår jag en strid mot mig själv, men jag ska vinna, den sidan av mig ska vinna!
Så vet inte om jag har nått direkt inspirerande att skriva, något kul att komma med..
Kanske efter helgen när Carr och Johanna varit på besök. När supersci har spelat och när mami äntligen är här för första gången i sommar. Sedan kommer bara de sista veckorna av sommaren rulla på med jobb och en massa besök, och efter det är det dags att bege sig mot ny stad. Femte staden på ca året. Välkommen!

Tove